Dit soepje is zo ontzettend makkelijk te maken en natuurlijk heerlijk om te eten nu het koude weer er weer aan komt. Deze soep is comfort en warmte, dus ik zou zeggen: gauw maken!

Nodig:

Bouillon:

  • Varkenskrabbetjes
  • Mushroomsaus
  • Zout
  • Peper
  • Korianderwortel
  • Plakje gember

Optioneel:

  • Varkensgehakt om gehaktballetjes van te maken
  • Koriander voor de extra smaak of als je geen koriander wortel kan vinden
  • Selderij voor extra smaak

Vulling soep

  • Wantan
  • Chinese kool
  • Wantan noodles (optioneel)

Bouillon maken:

Begin met het koken van een pannetje water. 3 liter zou voldoende moeten zijn.

Hier voeg je de bouillon ingrediënten aan toe. Laat het koken en proef tussendoor of deze goed op smaak is. Je kan altijd meer mushroomsaus toevoegen voor de zoute smaak. Hoe langer je het kookt, hoe sterker het is. Meestal laat ik het zelf maar een uur of twee uurtjes koken. Maar korter en langer is natuurlijk ook prima!

Als de bouillon op smaak is kan je de wantan en Chinees kool toevoegen, deze laat je even koken. Kijk voor de tijd van de wantan op de verpakking. De noodles kan je het beste apart koken en in de kom serveren met bouillon eroverheen!