We hebben een warm, simpel soepje op tafel gezet. Het is een makkelijke en heerlijke soep om te maken! Dit gerecht is met varkensvlees gemaakt.

  • Voorbereiding 60 min
  • Bereiding 15 min
  • 4 personen

Het vlees is om bouillon van te trekken, houd rekening met welke smaak wantan je kookt. Voor varkens wantan gebruik je varken, als je kip wantan gebruikt trek je bouillon van de kip.

Wat heb je nodig?

  • 500 gr vlees naar keuze
  • 50 ml mushroom saus
  • 2 pakken wantan
  • 1 Chinese kool
  • 1 tl witte peper
  • 5 takjes koriander
  • 1 bosui
  • 1 el gefermenteerde kool (optioneel)

Vul een pan met 3,5 liter water, doe hier het vlees, de mushroom saus en witte peper bij. Laat dit allemaal rustig trekken voor ongeveer een uurtje. Mag ook langer!!
Optioneel: eetlepel gefermenteerde kool erbij doen.

Terwijl je bouillon aan het trekken is kan je de rest voorbereiden. Was en snijdt de koriander grof en de bosui fijn. Houd deze apart. Was de Chinese kool en snijd deze in repen van ongeveer 1 of 2 cm breed.

Als je de bouillon zouter wilt hebben doe je hier beetje bij beetje mushroom saus bij.

Als je bouillon klaar is doe je de wantan in de pan, laat deze ongeveer 10 minuten zacht koken, doe dan je Chinese kool erbij en laat het dan nog ongeveer 5 minuten koken, of langer als je de kool zachter wilt hebben.

Serveer in een kom, doe hier wat bosui en koriander overheen naar smaak.

Ik ben benieuwd! Laat het weten en deel een foto, tag @foodbyvalenc op Instagram!