Oke, ik weet dat het waarschijnlijk vreemd klinkt. Maar het is echt onwijs lekker! Het is onwijs simpel, erg goedkoop en mijn favoriete soepje wanneer het koud is. Wanneer ik het noem, word ik raar aangekeken, wanneer ze het geproefd hebben al een stuk minder! Dit gerecht is voor 3-4 personen.

  • 2 komkommers
  • 500 gram gehakt, rund of half om half
  • Vissaus
  • Selderij
  • Knoflookpoeder
  • Zwarte peper
  • Zout
  • 2 Runderbouillonblokjes
  • Rijst

Voorbereiding

– Begin met het koken van je rijst, dit zal dan klaar zijn wanneer je klaar bent met de soep maken!
– We starten met het gehakt kruiden
– Voeg 1 tl knoflookpoeder, 1 tl zout, 1 tl zwarte peper toe aan het gehakt en kneed dit goed door elkaar
– Maak gehaktballetjes voor in de soep
– Was de selderij en snijd deze fijn
– Snijd de komkommer in 5 stukken en volg de stappen hieronder

Bereiding

– Doe ongeveer 3 liter water in een soeppan en zet deze op het vuur
– Voeg 2 runderbouillonblokjes toe aan het water en breng het aan de kook
– Voeg de gesneden komkommer en gehaktballetjes toe aan het water en laat het goed koken
– Doe ongeveer 3 eetlepels vissaus in de pan, de soep mag wel wat zout zijn op zichzelf. Samen met rijst zal dit namelijk wel wat minder worden. Maar dit is natuurlijk naar smaak aan te passen.
– Wanneer het gehakt gaar is en de komkommer relatief zacht is kan je de selderij toevoegen en nog even goed roeren en koken.

Serveren

– Pak een diep bord of een soepkom
– Schep rijst op en voeg de soep hierbij toe
– Chilipoeder is optioneel en naar smaak toe te voegen!

Ik ben benieuwd naar jouw creatie en wat je hiervan vond! Laat het weten op instagram en tag mij @foodbyvalenc!