Lekker en makkelijk, daar houden we van. Dit is een van de go-to’s als ik zin heb in wat makkelijks en wat een hoop comfort geeft. Deze simpele soep kan je helemaal naar je eigen smaak aanpassen.

Wat heb je nodig?

  • 1 grote bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Bouillon(blokjes) naar keuze
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 bosui
  • Kookroom optioneel
  • Ham of gebakken spekjes optioneel

Begin met het snijden van de ingredienten, alles kan relatief grof gesneden worden. Zorg dat de bloemkoolroosjes niet te groot zijn, anders duurt het garen erg lang. Verwarm de soeppan, doe hier een scheutje olie in en bak de ui en knoflook even aan. Daarna kan je de bloemkool en paprika in de pan toevoegen. Voeg water toe aan de pan, maar zorg dat je bloemkool niet volledig onder water staat. De bloemkool zal nog wat inzakken en anders heb je teveel water. Voeg je bouillonblokjes toe en breng het aan de kook.

In de tussentijd kan je de spekjes opbakken of je ham in kleine stukjes snijden. Ook snij je de bosui in dunne ringen. Zodra je hiermee klaar bent zet je dat aan de kant. Dit is je garnering voor de soep.

Proef of je bouillon op smaak is, voeg hier zout/peper aan toe naar eigen smaak. Controleer of je groenten gaar zijn. Als dit allemaal oke is ga je beginnen met het pureren van de soep, pak hier je staafmixer voor of doe het in de blender. Je kan eventueel nog wat bouillon uit de pan halen met een maatbeker, dan weet je zeker dat je soep niet te dun is. Tenzij je dat lekker vindt, uiteraard. Gooi nog niet de overige bouillon weg.

Als je de soep volledig gepureerd hebt kan je deze nog zeven, maar dit is zeker niet nodig! Je kan nu de kookroom toevoegen, deze zal de soep ook iets verdunnen. Als het nog steeds te dik is voor je eigen smaak kan je de overgehouden bouillon langzaam toevoegen tot het de gewenste dikte heeft.

Serveer in een soepkom, garneer met de ham/spek en bosui en smullen maar!