Yummyyyyyyyy, lekker zuur, hartig en warm. Deze soep is echt super makkelijk om te maken, heerlijk om te eten. De ideale comfort soep. Wat kruiden betreft; er zijn een aantal die je misschien niet hebt. Maar je schaft het een keer in de zoveel tijd aan en alles wat je niet nodig hebt kan je gewoon invriezen!
Wat heb je nodig?
- Citroenbladen
- Laos
- Sareh (citroengras)
- Rawit
- Koriander
- Limoenen of citroenen
- Champignons
- Kip of garnalen
- Vissaus
- Rode olie van een potje sambal (optioneel, voor de kleur)
Oke, dit kan je zonder rijst eten – maar met rijst is het natuurlijk super lekker en vult het beter!
Vul een pan met water, ongeveer 2 liter. Zet deze op het vuur en voeg hier 3 citroenblaadjes, 2 plakjes laos en een halve citroengras toe. Je kan ook gelijk de olie toevoegen, je hebt ongeveer 1 tot 2 eetlepels nodig hiervoor. Rawit is naar smaak, ligt er uiteraard aan hoe goed je tegen de pittigheid kan! Breng dit aan de kook en terwijl je daarop wacht kan je beginnen met het koken van de rijst en de andere ingrediƫnten voorbereiden!
Snijd de kip en champignons in stukken die voor jou prettig zijn om te eten, garnalen hoef je niet te snijden maar dat kan natuurlijk ook. Was de koriander en pluk de blaadjes van de stengels af. Als alles gereed is en het water kookt, kan je de champignons, kip en koriander toevoegen.
Was en snijd twee of drie limoenen of citroenen en pers het sap eruit. Je kan uiteraard meer of minder doen, dit is helemaal naar eigen wens. Voeg vissaus toe naar smaak, het mag best wel wat zouter en zuurder zijn als je dit met rijst eet omdat de smaak ‘verdund’ wordt.
Laat de soep even koken tot alles gaar is en dan kan je lekker opscheppen en smikkelen!
Enjoy!