Makkelijke en lekkere sambal om te eten met rijst, groente en vis!
- 3 citroenbladen (of meer, naar smaak)
- 2 limoenen (of meer, naar smaak)
- 10 rawitjes (meer of minder, naar smaak)
- Gouramy fish
– Pak een goed, scherp (hak)mes en een stevige snijplank, want die ga je nodig hebben. In de blender is een no-go want dan krijg je gekke sliertjes in je sambal.
– Doe 1 of 2 eetlepels gouramy op de snijplank en hak alle vis goed fijn.
– Rol je citroenblaadjes in elkaar, snijd deze fijn en hak dit mee in de vis.
– Snijd je rawitjes in stukken en ook deze bij je vis doen om fijn te hakken.
– Als je alles hebt gehakt kan je even proeven of het pittig genoeg is, zo niet kan je er meer peper bij doen.
– Doe je sambal in een potje, knijp je limoen uit en meng het goed door elkaar.
Je kan deze sambal lekker eten met gestoomde sperziebonen, gebakken vis en rijst!
Ik ben benieuwd naar jouw creatie en wat je hiervan vond! Laat het weten op instagram en tag mij @foodbyvalenc!