Zooooo ontzettend lekker, redelijk makkelijk om te maken.. Het kost alleen wat meer tijd. Dit is echt de ideale snack of om bij het avondeten te smikkelen. Als je dit maakt heb je wel gauw een flink aantal aan koeken, gelukkig kan je ze wel een dag of twee bewaren en opnieuw opbakken in de koekenpan. Mocht het toch teveel zijn.. je kan ze ook uitdelen. 😉
Wat heb je nodig?
- 1 of 2 EL rode curry pasta
- 3 citroenblaadjes (fijn hakken)
- 1 prei of 2-3 bosuien (fijn snijden)
- 2 grote blikken mais
- 2 eieren
- 1 of 2 zakjes gogi of bloem
- 2 EL mushroomsaus
- 2 EL oestersaus
- 1 TL gemberpoeder
- 1 TL korianderpoeder
- 2 TL knoflook poeder of 2 tenen verse knoflook
Giet de mais af en voeg alles samen toe in een schaal. Meng het door elkaar en voeg koud water toe, beetje bij beetje om het tot een dik en glad beslag te maken.
Als je beslag af is, zet je een koekenpan met olie op laag-medium vuur. Als deze warm is schep je met een eetlepel het beslag in de pan. Doe ongeveer 2 eetlepels per koek, zodat deze niet te dik wordt. Anders heb je een niet gare binnenkant en dat is natuurlijk niet lekker!
Bak de koekjes per 2 of 3 in de pan tot deze goudbruin zijn en leg ze daarna op een bord met keukenpapier om af te lekken!
Serveren met chilisaus en smikkelen maar!