Licht pittig, lekker hartig en je kan niet stoppen met eten!

Wat heb je nodig:

  • 1KG kipgehakt
  • 50 gram sperziebonen
  • 2 citroenblaadjes
  • 1 ei
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 el vissaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 el mushroomsaus
  • 1 el suiker
  • 1 of 2 el rode curry pasta
  • 1 L zonnebloemolie

Bereiding:

Was de sperziebonen en snijd ze in dunne plakjes
Was de citroenblaadjes en rol ze samen op en snijd deze in dunne reepjes.

Doe het gehakt in een grote schaal en voeg alle benodigde ingrediënten toe.
Goed door elkaar kneden, zorg dat de curry pasta niet in klontjes ertussen zit. Alles krijg een gelijke rood/roze kleur! Hoe meer curry pasta je erin doet; hoe roder en pittiger het wordt.

Zet een pan met olie op medium vuur. Zorg dat de olie in de pan warm genoeg is voordat je je kip hierin doet. Maak een test koekje om te proeven: pak twee eetlepels, schep daarmee een beetje kipgehakt en gebruik dit ook om je kip in de pan te doen. Proef dit koekje, als er meer zout in moet kan je dit nog erbij doen! Bak de koekjes mooi goud bruin. Laat de kipkoekjes uitlekken in een vergiet, of op een stuk papier.

Als ze klaar zijn kan je ze eten met rijst, sweet chilisaus en plakjes komkommer!

Enjoy! Laat me weten hoe ze zijn geworden en of je dit vaker zal maken! 😉