Dit pasta recept heb ik gekregen van de vriend van mijn zus. Toen hij deze gemaakt had was ik gelijk verkocht; wat ontzettend lekker. En wat blijkt? Het is een makkelijke maaltijd en dat is natuurlijk altijd goed!
Wat heb je nodig:
- 1 blikje ansjovis in olijfolie
- 2 el Taggiasche olijven
- 1 el kappertjes
- Half bosje peterselie
- 2 tenen knoflook
- 1 fles/blik Mutti Pomodori
- Rode peper naar smaak
- Olijfolie
- Spaghetti
- Parmezaanse kaas
Uiteraard kan je alles aanpassen naar eigen smaak, maar hier is een beetje een richtlijn! Dit recept is goed voor 3-4 personen.
Begin met het snijden van de knoflook, deze snijd je in dunne plakken. De olijven kunnen grof gesneden worden, of in ringen. De rode peper snijd je in ringen, of je hakt ze fijn.
Pluk de peterselie blaadjes van de stam af, maar gooi de stam niet weg! Deze heb je nodig. Hak de peterselie grof of fijn, wat je zelf prettig vindt.
Zet alvast een pan met water en snuf zout op om je pasta in te koken, op deze manier zal alles tegelijkertijd klaar zijn.
Verwarm een ruime pan, doe hier een scheut olijfolie in. Voeg de ansjovis, knoflook, kappertjes, peper, olijven en stam van de peterselie aan toe. Laat dit zo’n 10 minuten bakken. Je zal zien dat de ansjovis wegsmelt in de pan.
Haal na de 10 minuten de stammen van de peterselie uit de pan. Voeg dan de volledige inhoud van je fles of blik Mutti toe in de pan en laat dit nog even 5-10 minuten pruttelen. Als er hele tomaten in zitten; gelijk kapot stampen in de pan!
Wanneer de spaghetti klaar is giet je deze af, voeg dan de spaghetti toe aan de saus. Roer alles goed door. Serveer het op een bord, rasp hier wat Parmezaanse kaas overheen en doe er een beetje gesneden peterselie overheen. Genieten maar!