Een warme, vullende soep die altijd goed in de smaak valt. Het is een vrij simpele soep met een goede hoeveelheid ingredienten. Deze soep is voor 4 tot 6 personen.

Wat heb je nodig?

  • 3 zakjes soto boemboe
  • 1 sareh
  • 1 bos selderij
  • 1 bosje bosui
  • 2 bakjes taugé
  • 2 pakjes doorzichtige vermicelli
  • 2 kipfilets
  • Gebakken uitjes
  • Eieren – 2 per persoon
  • Sambal – optioneel
  • Zonnebloemolie
  • 3 kippenbouillonblokjes
Soto boemboe
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png
Vermicelli
Gebakken uitjes

Bouillon maken

– Pak een grote soeppan waar minimaal 6L in kan.
– Begin met een scheut zonnebloem olie en zorg dat de olie opwarmt
– Bak de sotokruiden een minuutje in de warme olie
– Bak de gehele kipfilets in de kruiden tot deze aan de buitenkant gegaard is
– Voeg dan water toe en zorg dat de kip goed kan koken
– Voeg 2 kippenbouillonblokjes toe tijdens het koken van de kip
– Snijd de sareh in 3 stukken en voeg deze toe in de pan
– Laat de bouillon en kip goed koken
– Controleer of de kip gaar is en als deze gaar is kan je dit op een bord leggen
– Vul de pan aan met meer water voor de bouillon

Voorbereiding

– Kook rijst, hoeft niet veel te zijn want je doet per kom niet heel veel rijst erbij.
– Was de selderij en bosui goed. Er zit vaak nog zand tussen!
– Snijd de bosui in dunne ringen
– Snijd de selderij fijn
– Dit kan bij elkaar in een bakje met deksel en terug de koelkast in
– Kook je eieren ongeveer 10 minuten, je wilt graag hard gekookte eieren.
– De vermicelli kan je 2 minuten in gekookt water leggen en dan afgieten, dit is namelijk al snel gaar.
– Haal de taugé uit de koelkast
– Snijd de eieren in blokjes of gebruik de eierensnijder om dit te doen.
– Als je kip is afgekoeld ga je de kip plukken, dus uit elkaar trekken en stukkjes maken. Tijdens dit proces haal je ook alle ”viezigeheidjes” van de kip weg.

Serveren

– Pak ruime soepkommen
– Doe een pluk vermicelli in de kom
– Doe een handje taugé in de kom (of meer, naar smaak)
– Doe een eetlepel bosui en selderij in de kom (of meer, naar smaak)
– Doe een half of heel ei in de kom
– Doe een handje kip in de kom (of meer, naar smaak)
– Doe een eetlepel gebakken uitjes in de kom
– Doe een kleine schep rijst in de kom (of meer, naar smaak)
– Schep de bouillon eroverheen
– Sambal of chilipoeder kan erbij als je dat lekker vind om het pittig te maken.

Basically gooi je eigenlijk van alles wat in je kom, hoeveelheden naar eigen smaak en kan je lekker gaan smullen!!!!

Ik ben benieuwd naar jouw creatie en wat je hiervan vond! Laat het weten op instagram en tag mij @foodbyvalenc!