Een vrij makkelijk, maar smaakvol gerecht.
- Thaise Heilige basillicum (Krapao)
- 1 kilo vlees (speklappen, hamlappen, kip, wat je zelf lekker vind)
- Bamboe shoots – uit blik of zelf snijden
- Rawit (Thaise rode pepers)
- Knoflook
- Eieren
- Rijst
Voorbereiding
– Begin met het koken van de rijst
– Maak van het vlees dat je hebt gehakt. Je kan dit met een scherp mes het vlees zelf hakken of je doet het in de foodprocessor
– Snijd de bamboo zoals de stappen hieronder! (tenzij je een blik hebt gekocht natuurlijk ;))
– Pel 8 tenen knoflook
– Rawit naar smaak, ze kunnen erg pittig zijn. Haal de groene takjes eraf.
– Doe het in een vijzel of blender en maak het fijn!
– Pluk de blaadjes krapao van de takken, je kan ook de kleine blaadjes gebruiken!
– Even afspoelen en klaar
Eten bereiden
– Zet een pan op het vuur, doe een scheut olie in de pan. Ongeveer 2-3 eetlepels.
– Als de olie heet is voeg je de knoflook en peper toe en bak je dit ongeveer 1 of 2 minuten. Let op: ogen kunnen een beetje branden door de pepers die je bakt.
– Voeg het vlees toe en bak ongeveer 5 minuten, roer het goed!
– Voeg de bamboe toe en blijf bakken en roeren.
– Doe na ongeveer 5 minuten de krapao in de pan, meng alles goed door!
– Nu ga je vissaus toevoegen, ongeveer 2-3 eetlepels, of meer naar smaak.
– Neem een aparte pan, zet deze op hoog vuur en doe ook hier olie in de pan.
– Bak 1 of 2 eieren per persoon
Serveren
– Schep rijst op, doe hier de pad krapao bij en je gebakken ei(eren)!
Ik ben benieuwd naar jouw creatie en wat je hiervan vond! Laat het weten op instagram en tag mij @foodbyvalenc!