Wat heb je nodig?

  • 1 liter kokosmelk – Mae Ploy of Aroy-D
  • 2 pakken oesterzwammen
  • 2 kipfilet (of meer, naar smaak)
  • 3-4 eetlepels tom kha pasta (evt meer naar smaak)
  • Bosje koriander
  • Rijst (pandan of jasmijn)

Begin met het koken van de rijst, dit duurt namelijk ongeveer een half uurtje en dan is het klaar wanneer je kan gaan eten!

– Snijd de kip in blokjes of reepjes in een formaat dat je zelf prettig vind eten.

– Scheur de oesterzammen met de naden mee in 2 of 4, nogmaals naar een formaat dat je zelf prettig vind.

– Neem ongeveer ⅓ van het bosje koriander en hak dit fijn, als je het lekker vind kan je uiteraard meer erbij doen.

– Pak een soeppan, doe hier de kokosmelk in.

– Vul het lege pak kokosmelk tot ongeveer de helft met water. Zet het op het vuur en voeg de Tom Kha pasta hier aan toe.

– Goed roeren zodat de pasta helemaal oplost.
Even proeven of het goed op smaak is, zo niet, nog meer pasta erin doen tot je de juiste smaak hebt.

Als het op smaak is doe je de kip in de pan. Wanneer het begint te koken voeg je de oesterzwammen en koriander toe.
Eventjes goed laten koken en serveren met rijst.

Ik ben benieuwd naar jouw creatie en wat je hiervan vond! Laat het weten op instagram en tag mij @foodbyvalenc!

Kusjes!