Lekker, makkelijk en goedkoop.

Dit recept is voor 2-4 personen.

Wat heb je nodig:

  • 2 komkommers
  • 1 bos selderij
  • 500 gram gehakt (Rundergehakt of half om half)
  • Runderbouillonblokjes
  • Vissaus
  • Knoflookpoeder (1 theelepel)
  • Zout (1 theelepel)
  • Peper (1 theelepel)
  • Rijst (Jasmijn of pandan)
  • Chilipoeder (optioneel)

Begin met het koken van de rijst. Wanneer de rijst gekookt is, zal je soep ook klaar zijn! De hoeveelheid is naar eigen voorkeur. Zorg in ieder geval dat er voldoende rijst is voor iedereen!

Vul een soeppan met water, zo’n 2,5 tot 3 liter. Zet deze op het vuur. Doe hier 2 bouillonblokjes bij.

Kruid het gehakt met zout 1 tl, peper 1 tl en knoflookpoeder 1 tl. Maak hier balletjes van voor in de soep. Als je de balletjes draait, kunnen ze direct in de pan. Of je doet ze allemaal tegelijkertijd erin, dat maakt niet uit.

Was de komkommer, snijd deze in 4 of 5 gelijke stukken. Deze stukken zet je recht op en snijd je in reepjes. De dikte daarvan kan je zelf bepalen, ikzelf vind het prettig als ze niet te dik zijn. Wanneer ze ongeveer een cm dik zijn, eten ze ook een stuk prettiger!
Zodra de komkommer gesneden is, kan dit in de pan.

De selderij wassen en fijn snijden. Dit mag ook direct de pan in!

Wanneer alles in de pan zit, goed roeren. Nu ga je het op smaak brengen met vissaus. Doe ongeveer 5 flinke eetlepels vissaus in de pan. Even proeven, er kan natuurlijk meer vissaus in wanneer het nog niet zout genoeg is.

Serveer dit met rijst, doe wat rijst in de soepkom en doe hier de komkommersoep bij. Genieten maar!