Pad Thai is een populair Thais gerecht wat graag gegeten wordt!

  • 45 minuten
  • 4 personen

Wat heb je nodig:

  • 250 gram taugĂ©
  • 4 bosuien
  • 500 gram kip / garnalen
  • 1 pak platte rijst vermicelli 5mm
  • 1 blok tofu
  • 150 ml pad Thai saus
  • 5 eieren
  • 100 gram ongezouten pinda’s
  • Mushroom saus

Voorbereiding

De ingredienten die voorbereid dienen te worden zijn de bosuien, kip, vermicelli, tofu en de pinda’s. Leg de vermicelli in heet water voor ongeveer 20 minuten, deze mogen zacht worden. Bosui snijd je in dunne schuine reepjes, de kip snijd je in dunne plakken. Snijd je tofu blok in reepjes en maak de pinda’s fijn.

Als je klaar bent met alles voorbereiden zet je een wokpan op het vuur en doe je hier olie in, olijfolie of zonnebloemolie. Zorg dat het goed heet is, bak eerst je kip/garnalen gaar en daarna bak je de tofu mee. Voeg de eieren in de pan toe en daarna de vermicelli. Goed roeren dat alles door elkaar gaat!

Doe vervolgens de pad Thai saus erbij, dit is de zoete smaak die je proeft. Om het zouter te maken doe je een mushroom saus naar smaak erbij. Als het op smaak is doe je de taugĂ© en een de helft van de bosuitjes in de pan. Nogmaals goed roeren en dan kan je serveren! Sprinkel de gemalen pinda’s over je pad Thai en extra bosui naar wens!
Chilipoeder is optioneel, maar wel erg lekker als je een beetje pittigheid wilt!